Idioma: cat esp Entrar a la web Residencia Palau Segueix-nos: facebook twitter googleplus rss
Subscriure's al Newsletter
Totes les notícies


Els beneficis de l'art en la tercera edat

Els beneficis de l'art en la tercera edat

La pintura els ajuda a treballar les capacitats de concentració, paciència, perseverança, disciplina i creativitat.

 La pràctica d'activitats artístiques a persones de la tercera edat té múltiples beneficis en la seva salut. Aquest tipus d'activitats, com pot ser, la pintura, afecta de manera positiva en la salut i qualitat de vida. Els ajuda a treballar les capacitats de concentració, paciència, perseverança, disciplina i creativitat.

 Precisió i relaxació

 Són múltiples els beneficis que aporta la pintura entre les persones de la tercera
edat. Pintar li permet calmar el seu temperament nerviós. L'ajuda a disminuir els tremolors ia treballar la precisió manual. A nivell emocional, cada vegada que dibuixa està més content.

 Comunicació

 Pintar els ajuda en el seu àmbit comunicatiu, ja que els permet expressar de manera diferent el que senten, el que volen, mostren visió sobre alguna cosa, etc.

Aquesta forma de comunicació és especialment rellevant en persones amb discapacitats que tenen dèficits en la comunicació, o en persones tímides o que no són capaços de comunicar-se verbalment de forma fluida i natural ».

Beneficis motrius

 L'ús de diferents estris necessaris per a pintar, com llapis, carbonets o pinzells, ajuda a desenvolupar la motricitat fina, especialment en les persones grans que pateixen entumiment dels dits. La precisió en el maneig dels estris es va perfeccionant a mesura que es treballa aquesta capacitat.

Activitat cerebral

 El nostre cervell intervé activament en l'activitat de pintar. L'hemisferi esquerre del nostre cervell, responsable de les tasques lògiques, està present, així com l'hemisferi dret, responsable de la creativitat i la imaginació. Per tant, quan pintem, estem treballant amb el cervell, i desenvolupem la seva capacitat

Compartir: Facebook Twitter Google + Menéame.net 02 de juliol del 2015
peu
Generated by Plataforma Actualnews.es
Plataforma Actualnews.es