Idioma: cat esp Entrar a la web Residencia Palau Segueix-nos: facebook twitter googleplus rss
Subscriure's al Newsletter
Totes les notícies


NUTRICION DE LA TERCERA EDAT

 NUTRICION DE LA TERCERA EDAT

Sabem que els nostres hàbits condicionen la nostra salut en qualsevol etapa de la vida.

És per això que hem de prestar atenció a l'exercici que practiquem i, per descomptat, a la nostra nutrició.

A la nostra edat tenim més possibilitats de patir problemes d'anèmia, hipertensió, diabetis, etc. Amb una alimentació sana i equilibrada podem prevenir contínues visites l metge per constants xacres. No obstant això, és un error freqüent l'desentendre de les tasques rutinàries com anar a comprar o cuinar; cosa que no només ens reportarà els beneficis propis d'una dieta sana, sinó que ens servirà per exercitar la ment.

Pren nota dels següents consells que t'ajudaran a gaudir de bona salut a qualsevol edat:

- Organitza una compra setmanalment, planificant els aliments que compraràs. Encara vives només, anima't a cuinar. Haver de fer menys quantitat no és excusa ja que pots congelar diverses racions per als dies que no tinguis ganes de cuinar ia més, preparar els ingredients, estar pendent dels temps de cocció, etc., són exercicis rutinaris que a més de entretenir-te, et beneficiaran indirectament.

- 3 àpats al dia, sense oblidar-se mai de l'esmorzar.

- Redueix les calories de la dieta perquè, a mesura que envellim, tenim menor activitat física.

- Segueix menjant de tot: una dentadura feble no és raó suficient per eradicar de la nostra dieta productes tan essencials com la carn. Si és el teu cas, la solució pot estar en els purés amb tot tipus d'ingredients: verdures, peix i per descomptat carns.

- Menja diàriament diferents tipus de cereals; pa, arròs, fideus ... una aportació de fibra li ajudarà aa mantenir un bon funcionament intestinal i reduir el risc de malalties cròniques com les malalties del cor i diabetis tipus 2.

- Carns blanques millor que vermelles; incorpora a la teva compra setmanal carn de gall dindi o de pollastre, sempre sense pell per disminuir la quantitat de greix. - No abusis del cafè ni per descomptat de l'alcohol.

- Compte amb el colesterol. Prescindeix dels fregits i en cas de fer-los, només amb oli d'oliva.

- Els embotits, només de forma excepcional. Igual amb la brioixeria industrial i la triperia.

- Beu almenys dos litres d'aigua al dia (de 8 a 10 gots d'aigua). Encara que no tinguem set, és imprescindible que ens protegim davant una possible deshidratació. A més, beu llet, sucs i infusions que t'aportaran una ració extra de nutrients, proteïnes, calci ...

- No a la sal. Sí al gust. És important que els aliments estiguin ben condimentats perquè menjar és un plaer a qualsevol edat i precisament a edats avançades, en què és habitual l'incòmode consum de medicaments, l'hora del menjar no pot ser un suplici més. Afegint espècies com la farigola, el romaní o el llorer, donarem sabor als nostres plats alhora que prevenim la hipertensió.

- Verdures, llegums, hortalisses i peix han de tenir un paper essencial en la nostra dieta diària.

- Els lactis són el nostre millor aliat contra l'osteoporosi. Llet, formatges, iogurt ... Si són desnatats, millor.

- No dubtis a consultar al teu metge o dietista davant qualsevol dubte, especialment abans de prendre cap complement multivitamínic i al dentista sobre la cura i neteja de la teva dentadura i genives.

- Menja amb altres persones de tant en tant per fer-lo més agradable. Posa unes estovalles bonic, prova una nova recepta ...

Recorda que mai és massa tard per fer canvis saludables en la nostra vida!

Amb una alimentació sana i equilibrada podem prevenir contínues visites l metge per constants xacres.

 

 

Compartir: Facebook Twitter Google + Menéame.net 17 de juliol del 2015
peu
Generated by Plataforma Actualnews.es
Plataforma Actualnews.es