Idioma: cat esp Entrar a la web Residencia Palau Segueix-nos: facebook twitter googleplus rss
Subscriure's al Newsletter
Totes les notícies


PÈRDUA DE FACULTATS

PÈRDUA DE FACULTATS

LA VISTA

Les guies de recomanacions de salut en les persones grans aconsellen que almenys un cop l'any la persona gran se sotmeti a una revisió ocular per detectar les causes més freqüents i amb tractament específic de ceguesa. Els problemes de visió més freqüents en la gent gran són:

 

- Presbícia: conegut com "vista cansada", és una conseqüència de l'envelliment de l'ull i la pèrdua d'elasticitat del cristal·lí. És una cosa gairebé inevitable, comença a manifestar-se entre els 40 i els 45 anys i, encara que pot ser corregit, no té cura. Però sí es pot alentir el seu efecte mitjançant l'ús de les corresponents ulleres graduades amb lents convergents graduades segons el dèficit de visió.

 

- Cascades: Estan provocades per la progressiva pèrdua de transparència del cristal·lí i comporten una disminució creixent de l'agudesa visual. En el seu estat inicial es poden manifestar per sensació d'enlluernament, disminució de la sensibilitat als contrastos i dificultats per percebre el relleu i els colors.

 

- Glaucoma: És un augment de la pressió intraocular, per falta de drenatge de l'humor aquós, que produeix lesions en el nervi òptic amb problemes en la visió i si no es corregeix a temps produeix ceguesa. Si no es detecta a temps, aquest augment de pressió pot afectar el nervi òptic produint un deteriorament progressiu del camp visual i una disminució de la visió. L'augment de la pressió intraocular ocorre quan l'humor aquós no flueix correctament cap a fora i cap a a dins de l'ull. Aquesta obstrucció produeix un augment d'aquest líquid a l'interior de l'ull amb augment de la pressió intraocular i sobre el nervi òptic. Es presenta com a visió de mosques volants o centellejants, pèrdua de visió lateral o perifèrica, dolor en els ulls, cefalea, visió borrosa, visió d'halos tipus arc de Sant Martí, nàusees i vòmits i fins i tot ceguesa. És aconsellable comprovar-se la tensió ocular cada 1 o 2 anys en majors de 50 anys perquè es pot arribar al punt en què sigui irreversible. El tractament mèdic és molt efectiu i per a casos difícils es pot intervenir quirúrgicament.

Compartir: Facebook Twitter Google + Menéame.net 01 de setembre del 2015
peu
Generated by Plataforma Actualnews.es
Plataforma Actualnews.es