Idioma: cat esp Entrar a la web Residencia Palau Segueix-nos: facebook twitter googleplus rss
Subscriure's al Newsletter
Totes les notÝcies


EL O¤DA

EL O¤DA

EL OÏDA

Prop d'un quarta part de les persones de 65 a 74 anys i fins a la meitat dels més grans de 75 anys pateixen presbiacúsia, una disminució auditiva prou important com per interferir amb la seva activitat social deguda al propi procés d'envelliment caracteritzada per una otoesclerosi. Si no se li posa remei amb rapidesa, la sordesa acaba convertint-se en un obstacle que aïlla socialment.

 

D'una banda els interlocutors, desesperats, només es dirigeixen a un sord quan no tenen més remei, i alhora aquest, incòmode perquè els altres se sentin incòmodes parlant amb ell, comença a mantenir-se al marge del que els altres parlen, acabant perviure en el seu propi món.

 

Altres vegades, per contra, es converteix en un xerraire que parla sense parar i sense escoltar els altres, el que acaba irritant als qui l'envolten.

També, a causa de la impossibilitat de sentir, la persona que pateix sordesa pot tornar injustificadament desconfiada i estar més exposada al perill d'al·lucinacions auditives com la impressió que els altres parlen malament d'ell, sentint-se rebutjat i apareixent de vegades altres problemes greus com derlirios i fins i tot depressions.

 

És d'essencial importància que davant qualsevol problema d'audició es recomana acudir al metge especialista, l'otorinolaringòleg, per a un estudi i valoració de les causes que motiven la pèrdua d'audició. Segons la causa, així serà el tractament, però mai deu ser el de la resignació i el de la creença errònia que és una cosa "natural" amb l'edat.

 

 

A més, la tecnologia actual posa a la nostra disposició els millors avenços en audiopròtesi; audiòfons que passen totalment inadvertits i que s'adapten al nostre nivell d'audició.

Compartir: Facebook Twitter Google + MenÚame.net 14 de setembre del 2015
peu
Generated by Plataforma Actualnews.es
Plataforma Actualnews.es