Idioma: cat esp Entrar a la web Residencia Palau Segueix-nos: facebook twitter googleplus rss
Subscriure's al Newsletter
Totes les notícies


BENEFICIS DE LA PRÀCTICA DE L'ACTIVITAT FÍSICA A LA GENT GRAN

BENEFICIS DE LA PRÀCTICA DE L'ACTIVITAT FÍSICA A LA GENT GRAN

Per envelliment entenem el conjunt de canvis que es produeixen al nostre cos, de caràcter natural, provocats pel pas dels anys. És part integrant i natural de la vida.
 
La forma en què envellim, la nostra salut i la nostra capacitat funcional depèn de la nostra estructura genètica, i de manera important de com vivim la nostra vida, com ens cuidem, quins hàbits tenim, les malalties que patim i on hem viscut.
 
Cada òrgan, cada teixit, cada part del nostre cos envelleix per compte propi i amb velocitat i ritmes diferents; fins i tot la forma d'envellir d'un individu a un altre de la mateixa edat és diferent. l'ésser humà als 60 o 65 anys el cos dóna senyals de cansament.
Per funció s'entén la capacitat d'una persona per fer, de manera independent, activitats més o menys complexes, que componen el nostre quefer quotidià com participar en diferents esdeveniments, visitar altres persones, prendre decisions, cuidar-se, i en general enriquir les seves pròpies vides i les de les persones més pròximes a ells.
 
L'envelliment comporta riscos per a mantenir-nos independents en tots els actes de la nostra vida quotidiana. Sabem que amb l'edat poden aparèixer malalties amb tendència a la cronicitat i possibles conseqüències negatives per a la capacitat funcional i la independència.
A més, vivim en una societat on els avenços tecnològics, entre altres coses, ens fan la vida més còmoda, però també disminueixen la necessitat real de moure'ns, de manera que anem adoptant una sèrie d'hàbits poc saludables com el sedentarisme que influeix negativament sobre les nostres capacitats funcionals.
 
L'activitat física moderada pot retardar el declivi funcional i reduir el risc de patir malalties cròniques en les persones grans
 
BENEFICIS DE LA PRÀCTICA DE L'ACTIVITAT FÍSICA A LA GENT GRAN
 
- Millora i manté l'autonomia
- Ajuda a prevenir i controlar malalties
- Augmenta la vitalitat
- Ajuda a combatre l'estrès
- Millora l'autoestima
- Millora l'estat d'ànim i dissipa les preocupacions
- Incrementa la resistència a la fatiga
- A-juda a perdre pes o mantenir-se en el seu pes ideal
- Millora el somni

Compartir: Facebook Twitter Google + Menéame.net 24 de setembre del 2015
peu
Generated by Plataforma Actualnews.es
Plataforma Actualnews.es